home

Design
De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Axel Enthoven, een gerenomeerd Belgisch designer.
De kleuren die ontwikkeld zijn na een internationaal kleuronderzoek, sluiten naadloos aan bij de laatse trends in interieurvormgeving.

Convenience
Shinnoki is een kant en klaar afgewerkte fineerplaat die iedereen nu toelaat om met echt hout te werken. Deze fineerhouten platen kunnen op exact dezelfde manier verwerkt worden als een melamine plaat. Er zijn ook passende kantenbanden en losse fineervellen beschikbaar. Voor de afwerking hebben we ook correctiepennen en spuitlak.

Security
Dankzij het geautomatiseerd en gecontroleerd productieproces garanderen we ook kleurstabiliteit over de verschillende productieruns heen. Dit is uitermate moeilijk met echt hout.

Real wood
Daar het om echt hout gaat is iedere shinnoki plaat uniek maar toch consistent (door het mixmatch voegen). Hout is een natuurproduct die warmte, gezelligheid en authenticiteit uitstraalt.

Environment
De productie is gecentraliseerd in 1 productievestiging waardoor onnodig intern transport wordt vermeden.
De kleuren die gebruikt worden zijn waterbeitsen. De lak is een milieuvriendelijke acrylaat urethaan UV uithardende lak.
De fineerverwerkingstechniek (in combinatie met de mixmatchvoegtechniek) optimaliseert het gebruik van het rondhout dat de natuur ons biedt.
Op aanvraag is het eveneens mogelijk om Shinnoki in een ZERO versie te verkrijgen. Dit is dé milieuvriendelijke fineerplaat waar geen urea fomaldehyde wordt aan toegevoegd. De basisplaat is FSC gecertificeerd en indien bij 9 van de referenties is het volledige eindproduct FSC gecertificeerd (zie matrix).

Meer informatie over shinnoki is te vinden op www.shinnoki.com.