home

FINEER PLATEN 

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Fineerhout is niet enkel het mooiste hout, door het flinterdunne verzagen haalt het ook het maximum aan hout uit elke boomstam. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden.

Fineerhout is een op-en-top interieur product en vindt talrijke toepassingen in onze woon-, leef- en werkomgeving. Stijlvol meubilair, decoratief houtbehang of fineerparket, … dankzij het fineerhout en de diverse afwerkingmogelijkheden ervan bekomt elk interieur een unieke eigen uitstraling.

Fineerhout is standaard verkrijgbaar in meer dan 155 verschillende houtsoorten. De dikte van het fineer varieert tussen 0.5 en 0.8 mm afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Hou er wel rekening mee dat elke boom uniek is en dat er dus net zoals bij massief hout zowel een verschil in het houtpatroon kan optreden als in de kleur en dit binnen dezelfde houtsoort. Zoals er geen twee mensen gelijk zijn, zijn er ook nooit 2 bomen gelijk. Elk stukje hout is enig. Fineer is en blijft hout en is dus geen imitatie zoals bij laminaat of melamine. Deze laatste zijn een imitatie van hout op een papier. Fineerhout verandert ook van kleur onder invloed van lichtinval, het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door.

De vele nabootsingen van houtsoorten maken het de consument niet gemakkelijk om het echte natuurproduct van de imitaties te onderscheiden. Het boompatroon dat bij ieder stukje fineerhout uniek is, de kleur die aan expressie blijft winnen, de herstel- en vernieuwingsmogelijkheden, …, het zijn slechts enkele troeven waardoor het echte natuurproduct zich van de imitaties onderscheidt.